Joen Liitokiekko ry:n toimikunnat

Yleistä keskustelua
Ville
Viestit: 1879
Liittynyt: 23 Huhti 2012, 14:53

Joen Liitokiekko ry:n toimikunnat

Viesti Kirjoittaja Ville »

Moi!
Joen Liitokiekko ry:n vuosikokouksessa päätettiin laittaa pystyyn erilaisia toimikuntia siten että hallituksesta mukana toimikunnissa on aina yksi jäsen. Tässäpä toimikunnat ja toimikuntaa vetävä hallituksen jäsenen nimi. Toimikuntien nimet voivat muuttua vielä jatkossa kun katsotaan miten nämä lähtevät toimimaan:
-Ratatoimikunta (Ville Nivalainen)
-Kilpailutoimikunta (Sammy Pylkki)
-Opastus-, talkoo- ja tapahtumatoimikunta (Anssi Liimatta)
-Yhteistyötoimikunta (Tuukka Renkman)

Toimikunnat ovat seurajäsenille avoimia ja vapaamuotoisia toimielimiä joiden kautta toimintaamme saataisiin kehitettyä yhdessä eteenpäin. Toimikuntiin jäsen voi ilmoittautua olevansa kiinnostunut tulemaan mukaan. Tarkoitus on että nämä ovat suhteellisen kevyitä instrumentteja ja vaikkapa kokouksia pidetään lähtökohtaisesti vain pari-kolme vuodessa kun tarvetta on. Toimikunnat varmasti tekevät myös limittäin toimenpiteitä.

Ensimmäisenä esittelyyn ratatoimikunta ja sen taustalla olevat ajatukset:
JLK:n toiminta-alueella alkaa olla melkoisesti frisbeegolfratoja, ja niiden kehittäminen ja huolto on ollut tähän asti vähän kädestä suuhun -meiningillä toimivaa. Kunnat eivät ole tienneet kunnolla rooliaan ylläpidossa eivätkä seuran toimenpiteistä vuositasolla ennakkoon. Tästä johtuen ne eivät ole pystyneet välttämättä antamaan omaa työvoimaansa avuksi ratojen kunnossapitoon ja kehittämiseen. Hyvällä keskustelulla toki apuja on aina saatu, mutta ennakkotieto helpottaa varmasti viranhaltijoita suunnittelemaan kevät-, kesä-, ja syyskauden töitä palkollisille. Radoista tulee myös kommentteja, kritiikkiä ja kehitysideoita eri kanavia pitkin eri henkilöille ja näitä ei ole koskaan koottu yhteen. Jotkut kommentit saattavat olla yksittäisten henkilöiden ajatuksia, osa taas laajemman pelaajakunnan ajatuksia.

Ratatoimikunnalla näin olisikin tulossa pari keskeistä tehtävää: koota yhteen tietoa ratojen kehittämiseksi sekä helpottaa ratojen omistajien työtä kertomalla heille mitä missäkin kannattaisi tehdä vuositasolla. Ajatuksena on siis että kaikki ratoihin liittyvä tieto ohjattaisiin ratatoimikunnalle, joka osaltaan keskustelee, filtteröi ja muotoilee ajatukset ratojen omistajien tietoisuuteen koottuna pakettina. Ratojen huoltoon liittyen ratatoimikunta pitää yllä kunnossapitosuunnitelmia radoille ja kommunikoi ratojen omistajien kanssa.

Varsinaisesti toimikuntien roolitushan täsmentyy kun yhdessä alamme tekemään näitä toimikuntia olemassa oleviksi. Kokeillaan josko tällainen menettelytapa toimisi meidän seurassa ja homma kehittyisi taas yhden askeleen eteenpäin.

Tällä lyhyellä johdannolla haluankin avata ratatoimikunnan ja toivon että teiltä aktiivisilta seuratyypeiltä tulee minulle yhteydenottoja piakkoin!

Terkuin, Ville & muu hallitusporukka
Ville Nivalainen, JLK founder | Ultimate & Frisbeegolf | http://www.pdga.com/player/64496