Kiekkokoulu

Ville
Viestit: 1879
Liittynyt: 23 Huhti 2012, 14:53

Kiekkokoulu

Viesti Kirjoittaja Ville »

Pielisen Liitokiekkoilijat (PLK) ovat järjestämässä kiekkokoulua tuossa kesän kynnyksellä. Kouluttajina tulee toimimaan PowerGripista pari nimekästä heittäjää ja 'kurssi' kestää 2-4 tuntia, ilmeisesti lähempänä jälkimmäistä. Saan lisää tietoa aiheesta lähipäivinä, tarkan päivämäärän kellonaikoineen ja hintoineen, mutta arvio lienee ~25€ tuntumassa osallistujaa kohti. Kurssille otetaan vain 10 henkeä, eli yksi ammattilainen ohjaa 5 heittäjää hiomaan tekniikoita kuntoon. Kyse ei siis ole alkeiskurssista vaan käsittääkseni heittäjien lähtötasoon pureutuvasta yksilöllisestä koulutuksesta.

Pielisen ukot kartoittaa ensin oman seuransa tarpeet ja sitten tarjoavat paikkoja meille. PLK hoitaa myös loput kustannuksista mitä kerättävillä kurssimaksuilla ei kateta (10 hlö = ~250€, kokonaiskustannukset lienee 500-600€ matkakorvauksineen ja kahdelle kouluttajalle maksettavina palkkoina). Kuvittelen että PG:n edustajilla on myös mukana kontillinen / kärryllinen heittomateriaalia hypisteltäväksi ja omistajanvaihtoa odottamassa tuolla opetuspaikoilla. Sanaa voi laittaa kiertämään aiheesta, kyselyt ohjattaneen PLK:n suuntaan kunhan sieltä saadaan lisää tietoa.
Ville Nivalainen, JLK founder | Ultimate & Frisbeegolf | http://www.pdga.com/player/64496
Ville
Viestit: 1879
Liittynyt: 23 Huhti 2012, 14:53

Re: Kiekkokoulu

Viesti Kirjoittaja Ville »

Alla vähän mainosluonteista infoa mitä on siis tulossa, kurssihinta vielä avoin mutta täsmentyy käsittääkseni tällä viikolla. Posti siis tullut Pielisen Liitokiekkoilijoille, eli sen takia nuo sanamuodot tällaisia.

-------------------------------

Tässä mainosmateriaalia kurssistamme. Mikäli teillä on jotain tiettyjä toiveita sisältöön liittyen, toteutamme ne mielellämme. Laitoin tuohon kestoksi kolme tuntia, mutta ei me kelloon vilkuilla! Perjantai olisi passelein päivä tällaiselle.

Frisbeegolf-heittovalmennus <paikassa> <aika>

Frisbeegolf-heittovalmennuksen vetäjinä toimivat Suomen kärkipelaajat Juho Parviainen ja Erno Väyrynen. Valmennuksen kesto on n. 3 h.

Valmennuksen alussa Juho ja Erno esittelevät draiviheittotekniikan perusasiat ja näyttävät esimerkkiheittoja. Tekniikan alueet: vartalon kierto, jalkojen käyttö, painon siirto, kyynärpään ja ranteen käyttö.

Esimerkkien jälkeen keskitytään osallistujien omaan heittotekniikkaan henkilökohtaisesti kukin vuorollaan ja annetaan 1-2 tärkeintä keskittymiskohdetta. Alun esimerkkien avulla on tarkoitus saada osallistujille käsitys siitä, mitä kohti pyrkiä heittotekniikassaan. Koska liian monen uuden asian oppiminen on kerralla mahdotonta, kerromme mitkä 1-2 asiaa kannattaa ensin laittaa kuntoon. Yleensä tämä tarkoittaa myös muiden mahdollisten tekniikkavirheiden korjautumista samalla. Paljon treeniheittoja. Juho ja Erno seuraavat sivussa ja keskustelevat valmennettavien kanssa.

Kun idea heiton kehittämisestä on niin sanotusti hanskassa, siirrytään puttitekniikan pariin. Jälleen kerromme perusasiat puttaukseen liittyen ja näytämme esimerkkisuorituksia. Kannustamme kutakin osallistujaa löytämään itselleen sopivimman tekniikan ja rutiinin. Puttauksessa on tärkeää putata aina samalla tavalla, jotta kisatilanteen paine ei muuta suoritusta.

Koska asennoituminen, keskittyminen ja muut henkiset asiat ovat keskeisiä frisbeegolfissa - pidämme tämän näkökulman koko valmennuksen ajan mukana. Yhdessä valmennuksessa ei tehdä tällä osastolla ihmeitä, mutta annamme muutaman väkevän vinkin jolla pääsee hyvään alkuun. Osallistujille kerrottakoon jo ennen valmennusta, että tärkein asia heillä on jo kunnossa kurssille tullessaan: halu kehittyä paremmaksi pelaajaksi.
Ville Nivalainen, JLK founder | Ultimate & Frisbeegolf | http://www.pdga.com/player/64496
Vastaa Viestiin