Suonenjoki DiscGolfPark

Keskustelua Frisbeegolfista
Joonas
Viestit: 118
Liittynyt: 23 Huhti 2012, 23:38

Suonenjoki DiscGolfPark

Viesti Kirjoittaja Joonas »

http://frisbeegolfradat.fi/rata/suonenjoki

No nyt on käyty Suonenjoen 18-väyläinen kiertämässä mukavan aurinkoisessa säässä. Suurin osa väylistä on enemmän tai vähemmän aukeita metsäratoja, osasta saa ensimmäisellä kerralla lähteä ihan sokkona heittämään kun korin paikasta ei ole tietoa kartasta saatavaa suunta-arviota lukuunottamatta. Muutama väylä menee enemmän aukealla nurmi/hiekka alueella, joten niistä sai mukavaa vaihtelua. Korkeuseroja on reilusti ja lähes jokaisessa väylässä kierretään joko ala- tai ylämäkeen, ja osassa molempiin. Kaikki väylät lisäksi par 3, vaikka minusta osa voisi hyvinkin olla par 4 ja toisaalta muutama lyhyt melkein par 2.

Nuorten veljien kanssa kun kiersin, niin en kuvia kerinnyt ottaa ratakarttaa lukuunottamatta.

Väylä 1, 79 m: Kevyt aloitus tien ja nurmikentän ylitse metsän laitaan. Kori löytyy noin 10 m päästä metsässä ylämäessä. Tässä jos lähestyminen menee liian pitkäksi, on ohi heitetty putti helposti kaukana alamäen takia.

Väylä 2, 59 m: Oikealle tien yli kaartuva metsäpolkua ylämäkeen seuraava väylä. Kori löytyy polun varrelta suhteellisen tasaiselta kohdalta, tosin vasemmalla puolella alamäki rankaisee nopeasti huonoa puttia. Huono aloitusheitto menee helposti 3. väylälle, joten edellä kulkevia kannattaa odottaa.

Väylä 3, 55 m: Harvan metsän läpi heitto. Kori on pehmeähiekkaisessa mäessä jonkin verran tiipaikkaa korkeammalla. Vaikka puita ei paljon olekaan, oli maasto risujen ja pehmeän hiekkapohjan takia vaikeakulkuista.

Väylä 4, 81 m: Sivuttain alamäkeen mandoportin lävitse. Portti on sinällään turhan oloinen, koska väylä on selkeästi raivattu, mutta sillä pakotetaan heittämään matala heitto väylää pitkin, jotta ei pääse käyttämään puiden yllä olevaa ilmatilaa. Kori löytyy nurmiaukealta suoraan metsäväylän jälkeen.

Väylä 5, 104 m: Korin paikasta tai oletetusta heittoväylästä ei ensimmäisellä kerralla ollut tietoa. Kartta hämäsi ja todellinen heittoväylä menikin valitsemani reitin mukaisesti ja melko puisen ja risukkoisen väylän lopuksi kori löytyikin mäen päältä. Väyläopasteessa asiallisesti muistutetaan varmistamaan, ettei väylän poikki kulkevalla polulla ole muita ihmisiä.

Väylä 6, 52 m: Koria ei aloituspaikalta näe, mutta kun kartan mukaisesti heitti oikealle kaartuvan, paljastui korin sijainti. Onnistuneella aloitusheitolla helppo väylä, mutta ohi heitettäessä ollaankin taas mäessä tiheän puuston takana.

Väylä 7, 66 m: Heittopaikkaa ei meinannut heti löytää, mutta sitten olikin selkeä loivasti alas viettävä väylä. Oma aloitusheittoni meni suoraan kahdeksikon tiille, josta olikin lyhyt matka korille.

Väylä 8, 45 m: Lyhyt ylämäkiväylä, jossa jonkin verran puita vaikeuttamassa heittoa.

Väylä 9, 78 m: Aluksi loivaan alamäkeen, jonka jälkeen kaartuminen oikealle jyrkemmin ylös. Puita suunnilleen normaalin Utran väylän tasolla.

Väylä 10, 83 m: Hieman harvempaan puustoon kaksi lähestymisreittiä tarjoava väylä. Ensin rata vie alas, jonka jälkeen jyrkkä nousu mäen päälle, jossa kori kivikkoisessa maastossa.

Väylä 11, 46 m: Tiiltä hyvä näkyvyys lyhyiden puiden latvojen yläpuolelta korille, mutta kapeaa polkua lukuunottamatta väylää ei ole mitenkään raivattu, vaan heitto tulee tehdä puiden yläpuolelta. Tämän seurauksena kiekko voi helposti mennä vaikeaan paikkaan, tai korin vasemmalla puolella vajota tiukkaan alamäkeen jopa tielle asti.

Väylä 12, 80 m: Korkeuseroiltaan monipuolisin väylä Suonenjoen radalla. Alkuun melkoinen alamäki, jonka jälkeen vähän jyrkempi nousu ylämäkeen jopa tiipaikkaa korkeammalle. Mäen huipun jälkeen korille vielä noin 15 m matkaa loivasti alamäkeen. Ja tässäkin puustoa sopivasti haastetta lisäämässä.

Väylä 13, 56 m: Suora puiden ympäröimä väylä, joka vaikuttaa vahvasti par 2 -väylältä. Tosin oma aloitus vaikka ei jäänytkään korilta kuin muutaman metrin, oli juuri sopivasti suuren puun takana siten, että suoraan ei puttia voinut tehdä, vaan kolmella heitolla tuli mentyä.

Väylä 14, 81 m: Avoimempi väylä tietä pitkin ylämäkeen oikealle kaartaen. Tulipa väylän varrella yksi kyyn poikanenkin vastaan.

Väylä 15, 113 m: Sähkölinjaa pitkin ensin jyrkästi alamäkeen ja sen jälkeen loivasti ylös ja vasemmalle viettävä väylä. Ilmeisesti tähän aikaan vuodesta vähän helpompi kun esteenä lähinnä vain puut, mutta myöhemmin kesällä kuulemma tämä on paikan "kiekkojenkadotusväylä" pitkän heinikon takia. Seuraavan väylän heittopaikka on vaarallisesti aloitusheiton kantamassa, mutta tiiltä näkymättömissä.

Väylä 16, 60 m: Ylämäkeen ja oikealle kaartuva väylä. Opasteeseen ei ole mandoa merkattu, mutta yhdessä männyssä oli spray-maalilla merkattuna nuoli, jonka oletan kuvaavan pakollista kiertoa vasemmalta. Muuten karttaan merkattu peliväylä ei olisi läheskään optimaalinen, sillä oikealta puolelta löytyisi hyvin tilaa rystyheittäjän vahvalle aloitukselle.

Väylä 17, 64 m: Harjun päällä polkua pitkin menevä suora väylä. Kannattaa käyttää suoraan lentävää kiekkoa, sillä feidi voi helposti viedä kiekon joko väylän vasemmalla tai oikealla puolella olevaan alamäkeen, josta helposti rollaa pitkällekin alas.

Väylä 18, 136 m: Aluksi metsän läpi alamäkeen, jonka jälkeen avointa nurmialuetta korille saakka. Nurmimaan laadun vuoksi rollerilla mahdollista päästä pitkälle.


Loppujen lopuksi ihan mukava rata, josta ainakin korkeuseroja löytyy. Voisipa käydä uudelleenkin heittämässä, kun seuraavan kerran täällä pyörähtää. Kuulemma naapurikunnassa Rautalammillakin on uusi rata, mutta sitä en taida keretä käydä kokeilemassa tällä reissulla.
Joonas Lehtolahti