kiekkokerhoa ja muita nuorille suunnattuja aktiviteetteja

Keskustelua Frisbeegolfista
Ville
Viestit: 1879
Liittynyt: 23 Huhti 2012, 14:53

kiekkokerhoa ja muita nuorille suunnattuja aktiviteetteja

Viesti Kirjoittaja Ville »

Jossakin vaiheessa Utran ratatalkoiden happivajeessa keskustelimme josko nuorille olisi mahdollisuutena saada jotain aktiviteetteja seuran kautta. Erilaiset instanssit myöntävät rahoituksia ko. toimintojen pyörittämiseen siten, että ohjaajille varmastikin saisi pienet palkkiot maksettua. Aloitankin keskustelun hyvin lyhyesti mutta leveästi. Alle voitaisiin koota vähän erilaisia ajatuksia mitä seura voisi tarjota nuorille (maksulliset/ilmaiset kiekkokoulut, leirit jne), millaisia toimintoja vaikkapa 2h viikossa kestävässä kerhossa harjoiteltaisiin, mistä rahoitusta voitaisiin hakea jne. Mikäli joukossamme on jo paremmin asioista perillä olevia niin laittakaapa kokemuksianne aiheesta. Edelleen, jotta mikään mahdollistuu, se vaatii myös sitoutuneita ohjaajia. Mikäli juuri sinusta tuntuu että jokin tällainen kerhotoiminnan vetäminen voisi olla hauskaa niin ilmoittelehan siitä. Katsotaan miten tämä aihe lähtee rönsyämään ja tehdään myöhemmin koontia vaikka erillisiin osioihin ja laitetaan pystyyn sopiva koneisto rahoitusten hankintaan ja ohjelmien suunnitteluun.
Ville Nivalainen, JLK founder | Ultimate & Frisbeegolf | http://www.pdga.com/player/64496
Andy
Viestit: 2757
Liittynyt: 12 Touko 2012, 08:02

Re: kiekkokerhoa ja muita nuorille suunnattuja aktiviteettej

Viesti Kirjoittaja Andy »

Äkikseltään kolme vaihtoehtoa tällaiseen kai olisi:

A. Kerho (kesän ajan 1 kerta /vko, jonain arki-iltana - esim. tunti harjoittelua ja tunti kierrokseen)
B. Leiri (esim. 3-4h päivä yhden viikon ajan päivisin)
C. Jokin muu nuorille/lapsille ja vanhemmillekin suunnattu tapahtuma... --> Oulussa oli ollut tällainen megatilaisuus --> http://frisbeeliitto.fi/2013/08/02/fris ... a-oulusta/

Ajankohdallisesti ensi kesä lienee näille realistisin ja veikkaisinpa että porukkaa ja rahoitusta löytyisi kyllä kaikkiin näihin, jos vain seurana olisimme jo vuoden alusta näissä liikkeellä. Vaikein kohta lienee tuo ohjaajakohta, esim. kesäkuulla koulujen loppumisen jälkeen, mutta ennen juhannusta, varmasti olisi paras ajankohta leirille, mutta mistä ihmeestä sinne ohjaajat löytyy, kun monikin on tuolloin töissä... Ja sekään ei riitä, että ohjaajia on yksi - siinä on ohjaaja helisemässä kun lauma ala-asteikäisiä naskaleita pääsee irti... - kokemusta futisajoilta on tästä... :) Eli mielellään monta ohjaajaa niin, että jollain on toimintaan myös koulutusta!

Ja ehkä seuraavatkin mahdollisuudet (päävastuu jollain muulla kuin seuralla) olisivat:

D. Koulujen liikuntatunneille esittelemään lajia ja sitä kautta nuoria mukaan lajin pariin ja seuratoimintaan?
E. Ennen vanhaan (80-luvulla? :) ) ala-asteikäisille oli sellaisia viikonmittaisia liikuntaleirejä, joissa harrastettiin useita eri lajeja... Esim. aamupäivä futista Koivuniemessä ja iltapäivällä korista legendaarisella Vapaa-aikatalolla (, joka sittemmin purettu), jne. --> Osana tällaista voisi myös frisbeegolf olla edustettuna? Tämä helpottaisi seuran taakkaa, kun leirillä olisi joku muu päävastuullinen toimija... Sitten vaan pitäisi tietää, että onko näitä enää ja mikä taho järjestää? ISLO, Pokali, kaupunki, joku muu, mikä?
Markku
Viestit: 59
Liittynyt: 21 Touko 2012, 22:08

Re: kiekkokerhoa ja muita nuorille suunnattuja aktiviteettej

Viesti Kirjoittaja Markku »

Tuota leiritoimintaa pyörittää Pokali, vähän tietoa toiminnasta osoitteessa http://www.pokali.fi/lasten_ja_nuorten_liikunta/leirit/. Leirit on suunnattu 7-15 vuotiaille ja ne kestää 3 päivää. Leireillä on mahdollista osallistua joko yhteen lajiin tai sitten on myös liikuntaleirivaihtoehto, jolla tutustutaan useisiin lajeihin. Tästä leiritoiminnasta voisi siis olla yhteydessä Pokalliin ja kysellä sieltä lisätietoja.

Markku
Vastaa Viestiin