EU-tuen hakeminen frisbeegolfrata -hankkeille

Keskustelua Frisbeegolfista
Avatar
Miika V
Viestit: 1229
Liittynyt: 03 Touko 2012, 21:57

EU-tuen hakeminen frisbeegolfrata -hankkeille

Viesti Kirjoittaja Miika V »

Vastaan tuli blogijuttu, jossa oli puhetta EU-tuen hakemisesta esim. Frisbeegolfradan rakentamiseen.
Herättääkö ajatuksia/suunnitelmia?

http://frisbeegolfradat.fi/blogit/eu-tu ... llytykset/
Suomesta löytyy 55kpl maaseudun kehittämisyhdistystä eli leader-toimintaryhmää. Toimintaryhmiltä voi hakea leader-rahoitusta yleishyödyllisiin kehittämishankkeisiin, kuten frisbeegolfradan rakentamiseen.
Tässä blogi sarjassa käydään läpi vaihe vaiheelta miten rahoitusta haetaan. Ja jotta aihe ei menisi täysin maaseutu pohjaiseksi tullaan uutisoimaan myös mitä tapahtuu kaupunki-leader puolella. Ensi vuonna alkavalla toimikaudella leader-rahoitus on myös saatavilla kaupungeissa. Tätä mahdollisuutta on valmisteltu pitkään ja vieläkään ei tarkasti tiedetä millainen kaupunkien leader-rahoituksesta tulee.
Kaupunki on tässä tapauksessa rajattu siten, että asukkaita tulee olla vähintään 30000 ja lisäksi sitä isommista kunnista otetaan yli 15000 ihmisen taajamat pois. Palataan kaupunki-leaderiin heti, kun lisää faktoja saadaan. Todennäköisesti kaupunki-leaderia ei nähdä kaikissa kaupungeissa, mutta aika näyttää. Kannattaa siis myös kaupungien seurojen olla hereillä ja seurata mitä tuleman pitää.
Mutta keskitytään nyt mitkä maaseutu leader-tuen hakemisen edellytyksiin:
Rekisteröity yhdistys tai seura.
Radan maa-alueesta tulee olla vuokra tai muu maankäyttösopimus, jonka tulee olla voimassa vähintään 5 vuotta hankkeen viimeisen tuki maksuerän jälkeen.
Hankkeen oma rahoitus muodostuu talkootyöstä ja seuran omasta rahallisesta panostuksesta. Etukäteen kannattaa tarkkaan miettiä löytyykö omasta seurasta tarpeeksi talkoisiin osallistuvia ja miten rahoitus hoidetaan. Huomioikaa myös, että tukea maksetaan kustannusten synnyttyä jälkikäteen ja tuen maksua voi joutua odottamaan pahimmassa tapauksessa jopa vuoden.
Eri toimintaryhmissä on hieman eroja, mutta ”nyrkkisääntönä” haettavan tuen tulee olla vähintään noin 10000e. Näin rahoituksen eri osat eli EU-tuki, kuntien osuus ja oma rahoitus tulevat toimintaryhmän rahoituskehykseen sopivaan suhteeseen.
Mikäli edellä mainitut kohdat täyttyvät, nyt on hyvä aika alkaa suunnittelemaan hanketta. Oli sitten kyseessä uusi rata, vanhan laajennus tai vaikkapa radan ylläpitoon hankittava kone.
Seuraavassa blogissa käydään läpi tarkemmin hakemukseen vaadittavia papereita ja niiden täyttämistä.
Miika Voutilainen
#58385
Andy
Viestit: 2757
Liittynyt: 12 Touko 2012, 08:02

Re: EU-tuen hakeminen frisbeegolfrata -hankkeille

Viesti Kirjoittaja Andy »

Joo, viimeksi seuran saunaillassa tai jossain talkoissa tais olla puhetta tällaisista mahiksista... Eli josko sitten seuraavaan rataan saataisiin hanke pystyyn, tietenkin ajatukset on vielä tasolla "vuoden X aikana, paikkaan Y", mutta tästähän se lähtisi kun alettaisiin vaan jo etenemään hiljaksiin...(?) :)
Kalle Tuhkanen
Viestit: 121
Liittynyt: 10 Heinä 2012, 22:51

Re: EU-tuen hakeminen frisbeegolfrata -hankkeille

Viesti Kirjoittaja Kalle Tuhkanen »

Moi!

Jos Liiteri lähtee mukaan niin suosittelen edelleen lämpimikseni yhteistyötä Liperin kunnan kanssa rataa kohteeseen Pärnävaaralle tai sitten se Mustavaaran yrittäjän kanssa. Tehtäisiin Suomen paras 24-väyläinen rata jossa olisi fasiliteetit kohillaan.

Miun on helppo huudella omalta ranchilta mutta tuossa olisi ideaa.

Kalle Tuhbeast
Toivo Tolonen
Viestit: 452
Liittynyt: 21 Elo 2013, 23:09

Re: EU-tuen hakeminen frisbeegolfrata -hankkeille

Viesti Kirjoittaja Toivo Tolonen »

Olisikohan mahdollista löytää joku tyhjä halli jostain ja lähteä rakentamaan sisä rataa? Tarpeeksi suurta varmaan vaikea löytää, mut kyllähän johonkin vanhan gigantin tiloihin jonkun moisen radan saisi. Hinta sillä varmaan yli suuri. Tilahan voisi ola kylmilläänkin. Kunhan valot.
Kesäsin rata voisi hyödyntää ulko tiloja ja olisi silloin pitempi.
Ehdottelinpa vaan.
Timo Allan Tuovinen t.t.allan
Vastaa Viestiin