Liikuntakerhot Heinävaarassa

Yleistä keskustelua
Ville
Viestit: 1879
Liittynyt: 23 Huhti 2012, 14:53

Liikuntakerhot Heinävaarassa

Viesti Kirjoittaja Ville »

Seuramailiin tullutta, kommentit tervetulleita!
------------------------

Tervehdys kaikille!

Aloittelemme Heinävaarassa liikuntakerhotoimintaa ja toiveenamme olisi saada mahdollisimman paljon urheiluseuroja mukaan toimintaan. Muualla Suomessa (mm. Vantaalla) vastaavanlaista yhteistyötä on tehty ja seurat ovat saaneet siitä myöhemmin seuraansa myös lisäharrastajia.

Koulultamme matkaa kaupunkiin hieman alle 30 kilometriä ja sen on osa vanhemmista kokenut haastavaksi lasten harrastuksia silmällä pitäen. Käyntiin polkaistavan projektin myötä olisi tarkoitus lisätä syrjemmällä asuvien lasten liikkumista pienin askelin.

Ennen syyslomaa pidimme vanhempaintoimikunnan kanssa pienen palaverin, jossa esittelin ideaa esi-6-luokkalaisille suunnatusta ilta-aikaan sijoittuvasta liikuntakerhosta. Osa teistä lupautuikin jo yhteisessä tapaamisessamme innokkaasti mukaan, mikäli idea saataisiin tuotua käytännön tasolle. Heinävaaran vanhempaintoimikunta esittääkin seuraavaa:

1) liikuntakerho järjestettäisiin kerran viikossa klo 17-19
2) 1 h per ikäryhmä eli klo 17-18 esi-2 lk ja klo 18-19 3-6 lk
3) vuoroviikoin maanantaisin ja tiistaisin (muista harrastuksista johtuen)
4) käyttöön nimenhuuto-sivusto, josta selviää myös osallistujien määrä jokaista liikuntakerhotapaamista kohti
5) jokaisella kerralla mukana ainakin yksi vanhempi
6) urheiluseuralle maksettaisiin kilometrikorvaus 0,25e/km (hankerahasta riippuen myös pientä ohjaajakorvausta)

Kerhossa urheiluseuralla olisi mahdollisuus esitellä hieman omaa lajiaan erilaisin harjoittein ja viitepelein ikäryhmälle sopivalla tavalla. Toivottavaa on tietenkin, ettei harjoitteet ole puhtaasti lajiteknisiä harjoitteita ja että tuokiot sisältäisivät mahdollisimman paljon liikettä. Tällä tavoin on tietenkin mahdollista saada lajin pariin myöhemmin uusia harrastajia. Liikuntakerho polkaistaisiin käyntiin tammikuussa 2016, joten kertoja tulisi keväälle yhteensä 20. Seurat voisivat esimerkiksi varata yksi-kolme liikuntakerhokertaa halukkuutensa mukaan (tällöin olisi mahdollista osuttaa nuo kerrat sekä maanantaille että tiistaille eri viikoilla, jotta mahdollisimman moni lapsista pääsisi mukaan ko. seuran kerralle). Pidemmän tähtäimen tavoitteena olisi luonnollisesti saada kerhosta pysyvää, koko lukuvuoden kestävää toimintaa.

Tämän sähköpostin myötä on siis ennen kaikkea tarkoitus kysyä halukkuutta tällaiseen yhteistyöhön. Päivämääriä tms. en valitettavasti voi vielä kertoa, sillä tärkeintä on tietää kuinka moni seura olisi mukana projektissa.Toivoisin vastauksen viikon 43 torstaihin (22.10.) mennessä, jotta voisimme viedä asiaa eteenpäin perjantaina 23.10. Yksityiskohdista ehdottomasti sovitaan ja keskustellaan myöhemmin!

Marraskuussa umpeutuu hankerahahakuaika, ja tarkoituksenamme on esittää Opetus- ja kulttuuriministeriölle mahdollisimman seikkaperäinen suunnitelma liikuntakerhoprojektistamme ja siihen mahdollisesti myönnettävän avustuksen käyttötarkoituksesta. Toivoisin, että liittäisitte vastaukseenne mukaan lajin/lajit, joita toisitte mukananne liikuntakerhoon (osa seuroista tarjoaa useampia eri lajeja, joten tämä pyyntö koskee ennen kaikkea niitä). Tällä tavoin olisi helpompi koululaisillekin kertoa monipuolisista liikunta-/lajimahdollisuuksista. Kiitos!

Toivottavasti mahdollisimman moni olisi innostunut lähtemään mukaan käsillä olevaan pilottiprojektiin!

Rentouttavaa ja värikästä syysloman/syksyn jatkoa kaikille!

Innokkain yhteistyöterveisin,

Heli Kinnunen
Erityisopettaja

Heinävaaran koulu
Ville Nivalainen, JLK founder | Ultimate & Frisbeegolf | http://www.pdga.com/player/64496