Lykynlammen rata

Keskustelua Frisbeegolfista
Andy
Viestit: 2757
Liittynyt: 12 Touko 2012, 08:02

Re: Lykynlammen rata

Viesti Kirjoittaja Andy »

Tulipa sitten hienon sään vuoksi kierrettyä Lykyn koko rata (A) ekaa kertaa ja ihan yksinään... Ja vaikka tahti oli varsin ripeä, niin melkein 1 h 45 min meni kiessiin silti - tosin pariin kertaan sai kiekkoa takaysillä hieman etsiä.

Ja eipä oo takalenkistäkään huonoa sanottavaa - hienot on maastot ja väylät selkeitä! Ja #11 väylä on kyllä ihan älytön ylämäki - hyvällä tavalla, vaikka itsellä ei tuohon taidot riitä - se suorempi ylämäki (#16) vaikutti kuitenkin ihan pirkotettavalta... Loppuosan jyrkkyys #11:sta on vissiin 45 astetta? :) Ja #11-väylästä myös semmoiset huomiot, että rappuset on pahasti tiin edessä eli saattoaskeleella on mahdollista vetäistä rappusille turvalleen - mutta toki ongelmaa ei ole kun pitää sopivan turvavälin... Väylän kori on myös kallellaan alamäkeen päin, mutta ei ainakaan vielä heilunut - pitäs tuo kuitenkin vielä suoristaa ja laittaa alarinteen puolelle jokin tukki poikittain tueksi...

Roskiin/roskaamiseen en kiinnittänyt erityistä huomiota, mutta silti radalla tuli kaksi roskaa (Fazerin sinisen kääre #10-tiillä ja Saku Guld -tölkki #18-tiillä) vastaan ja siinä on tasan kaksi roskaa liikaa... Eli pakatkaa siis roskat bägin kyytiin ja poimikaa löytyneet messiin myös! Tähän vois nyt linkata (en löytänyt tähän hätään) sen In The Bag -videon, jossa lajin maailmanmestari (A. Jenkins) esittelee Gripin reppua ja kertoo, että mihin käyttää repun etutaskua... --> Eli kertoo keräävänsä siihen radalta löytämänsä roskat... Ottakaa siis mallia maailman huipulta tässäkin asiassa! :)
Ville
Viestit: 1879
Liittynyt: 23 Huhti 2012, 14:53

Re: Lykynlammen rata

Viesti Kirjoittaja Ville »

Tänään soittelivat PKKY:n maanrakennuspuolelta ja saatiin hyviä uutisia. Maanrakennusopiskelijat aloittavat maanantaina ja parin viikon aikana päiväaikaan käyvät ajelemassa kantoja väylistä 6 ja 8 'sweetspoteista' kauhakuormaajalla pois ja tasoittelevat maata. Näin ollen saadaan aika paljon paremmaksi jatkoheittojen paikat tuossa väylillä. Väistelkääpä siis kaivuria klo 8-16 väleillä. Kustannus seuralle 0€, hyöty erittäin suuri. Iso hatunnosto PKKY:lle!
Ville Nivalainen, JLK founder | Ultimate & Frisbeegolf | http://www.pdga.com/player/64496
Ville
Viestit: 1879
Liittynyt: 23 Huhti 2012, 14:53

Re: Lykynlammen rata

Viesti Kirjoittaja Ville »

Lentokentältä postia liittyen kiekkojen palautumiseen kentältä normaalin aitatarkistuksen kautta:
---------------
Moi!

Alun perin hyvä idea ei lopulta ollutkaan ihan niin hyvä. Nyt keräämme kiekot olivat päätyneet kenttäalueelle alkaen 50 metriä turvaaidasta, n. 100m x 50m alueelle.

Kunnossapidon suorittama kierros ajetaan aivan aidan vieressä kulkevalla tiellä. Näin ollen kiekkoja ei tuolla kierroksella eteen tule, vaan niitä pitäisi asiakseen etsiä. Nämä nyt löydetyt kiekot etsittiin henkilöautolla ristiin ajelen ja heinikkoa on paikoittain sen verran, että autosta käsin kaikki ei välttämättä löydy.

Luonnollisesti emme työnjohdollisesti voi käskeä ketään kiekkoja keräämään, vaan homma perustuu vapaaehtoisuuteen. Toisekseen emme myöskään voi käyttää työaikaamme kiekkojen etsintään. Itsekin työskentelen lennonjohdossa ja kenttäalueella tulee harvemmin tepasteltua.

Kävisikö teille seuraavanlainen menetelmä kiekkojen palauttamiseksi?:

Katsotaan satunnaisesti sopiva ajankohta (vaikka viikkokisojenne yhteydessä, kun jäsenistöä on riittävästi paikalla), jolloin päästämme teidät valvotusti portista kenttäalueelle suorittamaan maastoetsintää. Tästä olisi meille kaikkein vähiten vaivaa ja kiekkoja keräilisivät ne jotka niitä sinne viskelevätkin. :)
Lisäksi ei tarvitsisi mitään postilaatikkovirityksiä. Melkeinpä suosittelisin vielä harkitsemaan 6 väylän heittopaikan muuttamista kentän suuntaiseksi, jolloin kiekkoja ei välttämättä päätyisi aidan sisäpuolelle lainkaan.
--------------------

Olisiko tuo ehdotettu viikkokisojen yhteydessä hyvä, eli esim. klo 10.00 menisimme aina suuremmalla porukalla etsimään kiekkoja 15-20 minuutiksi?
Ville Nivalainen, JLK founder | Ultimate & Frisbeegolf | http://www.pdga.com/player/64496
Andy
Viestit: 2757
Liittynyt: 12 Touko 2012, 08:02

Re: Lykynlammen rata

Viesti Kirjoittaja Andy »

Eiköhän kerta kahdessa viikossa riittäisi näin kesäsesongin ulkopuolella? Ja nyt kun rata on ollut auki likimain tuon 2 viikkoa, niin paljonkos niitä kiekkoja siellä sitten oikein oli? Jos vain yksittäisiä niin jees, mutta jos kymmenittäin se on jo "huolestuttavampaa"...
VesaK
Viestit: 110
Liittynyt: 11 Touko 2012, 15:30

Re: Lykynlammen rata

Viesti Kirjoittaja VesaK »

Mikä siinä heittopaikan suuntaamisessa lentokentälle päin oli alunperin? Miksei suoraan korille päin? Matkaa kuitenkin on.
Avatar
Pasi
Viestit: 188
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 09:54

Re: Lykynlammen rata

Viesti Kirjoittaja Pasi »

Ville kirjoitti:Lentokentältä postia liittyen kiekkojen palautumiseen kentältä normaalin aitatarkistuksen kautta:
"Melkeinpä suosittelisin vielä harkitsemaan 6 väylän heittopaikan muuttamista kentän suuntaiseksi, jolloin kiekkoja ei välttämättä päätyisi aidan sisäpuolelle lainkaan."
Kutosen tiin suuntaa ihmettelin myös sen kerran, kun radan kävin pelaamassa. Minne muualle siinä tiiltä tähdätään kuin suoraan lentokentälle. Ottaa nyt sitten vino vauhti kulmasta kulmaan,että olisi edes vähän sinnepäin. Kannattanee fiilistellä vielä ennen kiinteitä tiiauspaikkoja.
ΩSS - Pure - Buzzz - FD - PD - DS
#63328
Andy
Viestit: 2757
Liittynyt: 12 Touko 2012, 08:02

Re: Lykynlammen rata

Viesti Kirjoittaja Andy »

Joo, kertaalleenhan talkoissa jo kaivettiin kutosen tiin penkkaa niin, että tii ois enempi suoraan sitä väylän kapeikkoa kohti... Ja ehkä sitä vois ainakin sen toisen mokoman kaivaa. Tottakai tiipaikkojen pitää väylillä olla väylän suuntaan eikä minnekään muualle... :)

Niin ja lisättäköön vielä, että tiin sijaintihan sinällään on ko. väylälle varmastikin ihan OK...
Ville
Viestit: 1879
Liittynyt: 23 Huhti 2012, 14:53

Re: Lykynlammen rata

Viesti Kirjoittaja Ville »

-15 kiekkoa on lentokentältä keränneet, tosin mitään järkeähän siinä ei ole että siellä ovat alkaneet niitä erikseen etsimään vaan ajatuksena oli että ottaisivat talteen mitä vastaan tulee
-Tii on vinossa (alunperin traktorikuski kaivoi ihan väärään suuntaan tiin kun ei päässyt ajamaan puiden väliin paremmin) siksi ettei heitetä vain ja ainoastaan suoraan 376 metriä kun 2 väylää myöhemmin heitetään 217m suoraan. Väylämuotohan on ihan erilainen tässä kuin suorassa väylässä ja heittolinjassa haetaan enemmän hyzerlinjaa (tai foreannukkaa) kuin suoraa heittoa jolloin heittäjä joutuu lukemaan tuulta aivan eri tavalla kuin suorassa heitossa. Tiipaikka tuli tuohon paikkaan ja asentoon kun kaupunki ei antanut laittaa tiitä 20m lähemmäs mutkaa ja kaataa muutamaa taimea.
-Katsotaan saadaanko tiitä oikaistua vähän korille päin. Onkohan muuten missä määrin mennyt ykkös- vai kakkosheitot lentokentälle? Toki tähän väylään kannattaa miettiä lisää mausteita jos alun hyzer poistetaan. Muuttuu muuten erittäin tylsäksi väyläksi.
-Laitan viestin että tunti ennen kisakokousta joka toinen viikko olisi meidän ehdotus, eli 9.45.
Ville Nivalainen, JLK founder | Ultimate & Frisbeegolf | http://www.pdga.com/player/64496
Toivo Tolonen
Viestit: 452
Liittynyt: 21 Elo 2013, 23:09

Re: Lykynlammen rata

Viesti Kirjoittaja Toivo Tolonen »

Siellähän on nyt se kaivinkone tontilla, siistiä jälkee oli jo vähän siihen 6 väylän alkuun saanut aikaan, niin sillehän voi käyvä vinkkaa myös sen teepaikan kaivamisesta, onnistunee sillä kyl varmaan paremmin kuin traktorikaivurilla.
Timo Allan Tuovinen t.t.allan
Ville
Viestit: 1879
Liittynyt: 23 Huhti 2012, 14:53

Re: Lykynlammen rata

Viesti Kirjoittaja Ville »

Toivo Tolonen kirjoitti:Siellähän on nyt se kaivinkone tontilla, siistiä jälkee oli jo vähän siihen 6 väylän alkuun saanut aikaan, niin sillehän voi käyvä vinkkaa myös sen teepaikan kaivamisesta, onnistunee sillä kyl varmaan paremmin kuin traktorikaivurilla.
Ai ne oli jo alottaneet? Maanantaina piti alkaa homman mutta eipä siinä kai mitään jos nyt jo tekevät. Koetin vielä metsäpuolelta varmistella eilen ja tänään että onko mitään huomioon otettavaa kun parannetaan heittäjien turvallisuutta ja pelimukavuutta samalla kun PKKY oppilaat opettelee tuollaista hommaa mutta enpä saanut kiinni ko.henkilöä kaupungilta.

Pitää vissiin lähteä aamulla Lykylle merkkaamaan niitä paikkoja mistä kantoja pitäisi ottaa noin ensimmäisenä vaikka yhdelle opettajista niistä paikoista mainitsinkin.
Ville Nivalainen, JLK founder | Ultimate & Frisbeegolf | http://www.pdga.com/player/64496
Vastaa Viestiin