Kuntatyöntekijöiden frisbeegolfin SM-kilpailut 2019

Kilpailutapahtuma on peruttu!

Aika:

5.6.2019 klo 12.30 alkaen

Paikka:

Joensuu, Utran frisbeegolfrata »
Osoite: Miilunpolttajantie 13 »


Yleistä

 • Kuntatyöntekijöiden frisbeegolfin SM-kilpailut 2019 pelataan 5.6.2019 Joensuussa Utran frisbeegolfradalla.
 • Kilpailuun voivat osallistua Pienesti Hyvä Meno –tapahtumaan osallistuvat kuntatyöntekijät.
 • Kilpailu pelataan yhden kierroksen mittaisena 18-väyläisellä Utran frisbeegolfradalla. Linkki ratakarttaan ja opasteisiin »
 • Kilpailussa pelataan kaksi luokkaa: naisten luokka ja miesten luokka. Pelaaja vastaa itse oikeaan luokkaan ilmoittautumisesta alla olevan mukaisesti.
 • Kilpailun turnausjohtajana toimii Ville Nivalainen (Joen Liitokiekko ry), p.050 3623162, ville.nivalainen[at]gmail.com

Ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu DiscGolfMetrix-palvelussa osoitteessa:
discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=873877

Ilmoittautumiset alkavat 25.2.2019 klo 12.00 ja päättyvät 25.5.2019 klo 18.00.

Kilpailuun otetaan maksimissaan 72 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.


Kilpailun aikataulu

12.30 Pelaajakokous Utran frisbeegolfradan 1-2 väylien viereisen hiekkakentän päädyssä (”Kisatoimisto”).
12.45 Siirtyminen aloitusväylille
13.00 Kilpailukierros alkaa yhteislähtönä kaikilta väyliltä yhtä aikaa
n.16.00 Kilpailu päättyy, kun kaikki kilpailijat ovat palanneet kierrokselta


Kilpailun kulku

Kilpailu aloitetaan pelaajakokouksella. Kokouksessa turnausjohtaja kertoo rataan liittyvät erityissäännöt, jotka ovat nähtävissä myös ratakarttasivulta ja jokaisen väylän väyläopasteesta. Kokouksen päätteeksi kerrotaan kierroksen aloitusaika ja kerrotaan DiscGolfMetrixissä julkaistu ryhmäjako. Ryhmän ensimmäisenä huudettu pelaaja hakee myös tuloskorttikansion ja kynän.

Kilpailussa noudatetaan PDGA:n virallisia sääntöjä ja kilpailuopasta.

Mikäli lajin tarkat säännöt eivät ole tutut, on seuraavaan koottu muutamia yleissääntöjä:

 • Merkkauskiekon käyttö on pakollista tietyissä sääntöjen vaatimissa tilanteissa (peliä jatketaan aiemmin heitetyllä kiekolla, päädyttiin OB:lle/puuhun/tilapäiseen veteen, jne.).
 • Koria lähimmän tukipisteen tulee kiekon irrotessa kädestä olla heittopaikalla – näin silloinkin kun otetaan vauhtia väyläheittoon keskellä metsää. Heittopaikan sääntöjenmukainen määritelmä:
  • ”Pelialustalla, merkkauskiekon (merkkauskiekko = aiemmin heitetty kiekko tai markkeri/minikiekko) takana oleva paikka, johon pelaaja asettuu sääntöjenmukaiseen heittoasentoon. Heittopaikka on 20 cm leveä ja 30 cm pitkä suorakaiteenmuotoinen alue pelilinjalla suoraan merkkauskiekon takareunasta taaksepäin. Väylän ensimmäisen heiton heittopaikka on avauspaikka. Myös drop zone on heittopaikka.”
 • Ketjujen kilautusta kiekolla ei hyväksytä putiksi, kiekon on irrottava kädestä ja oltava korissa/ketjuissa pysähtyneenä, jolloin väylä katsotaan loppuun pelatuksi.
 • 10 metristä tai sitä lähempää koria suoritettuja heittoja (eli putteja) ei saa astua yli.
 • On hyvien tapojen mukaista hakea oman onnistuneen putin jälkeen kiekko välittömästi pois korista.
 • Heittovuoro on aina kauimpana korista olevalla pelaajalla ja muiden pelaajien tulee tällöin pysytellä heittovuorossa olevan pelaajan takana ja/tai riittävän sivulla poissa näkökentästä.
 • Heittojen aikana ollaan myös hiljaa ja lisäksi kannattaa varmistaa, että puhelin on äänettömällä.
 • Yksi ryhmän jäsenistä toimii vuorollaan kirjurina ja kirjaa oman tuloksen lisäksi myös muiden tulokset kortteihin sekä ilmoittaa tämän jälkeen seuraavan väylän avausheittojärjestyksen. Tuloskorttien järjestys kansiossa on kirjausjärjestys ja ryhmän aloitusväylän heittojärjestys. Avausjärjestys myöhemmillä väylillä määräytyy edellisen väylän tulosten perusteella siten, että edellisellä väylällä parhaan tuloksen saanut heittää ensin. Tasatulokset ratkaistaan tarkastelemalla väylätuloksia taaksepäin, kunnes järjestys selviää.
 • Kun väylä on pelattu loppuun, kutsuu kirjaaja pelaajia nimeltä. Kutsuttu pelaaja ilmoittaa tuloksensa selkeästi ja kuuluvasti siten, että kirjaaja ja ryhmän muut jäsenet kuulevat sen. Kirjaaja merkitsee tuloksen tuloskorttiin ja toistaa tuloksen ääneen siten, että kaikki ryhmän pelaajat kuulevat sen.
 • Kun kaikki väylät on pelattu, jokainen laskee oman kierrostuloksensa ja merkitsee sen tuloskorttiin. Huomaa, että kierroksen kokonaistulos merkitään korttiin aina kaikkien väylätulosten yhteistuloksena, joten pelkät ”plussat ja miinukset” eivät siis kelpaa. Puhelimen laskinta voi käyttää apuna ja ryhmän muita pelaajia kannattaa pyytää tarkastamaan tulos, sillä väärästä tai uupuvasta kierrostuloksesta lisätään tulokseen kaksi rangaistusheittoa. Ryhmä palauttaa kaikki kortit kerralla ”kisatoimistoon”.

Kilpailun jälkeen

Palkintojenjako tapahtuu myöhemmin yhteisesti ilmoitetussa paikassa. Näin ollen tuloskorttien palauttamisen jälkeen pelaaja voi poistua paikalta ja mitään velvoitteita pelaajalla ei enää ole. Mikäli kuitenkin palkintosijoilla 1-3 on tasatuloksia, ratkaistaan ne CTP-kilpailulla (Closest To Pin, ”lähimpänä tolppaa”). Mikäli pelaaja on poistunut paikalta ennen ratkaisevan CTP-kilpailun käyntiä, hänet sijoitetaan tasatulosten viimeiseksi.

Tervetuloa pelaamaan!