Joen Liitokiekon vuosikertomus 2011Yleistä

Seuran toiminta oli vuoden 2011 aikana hyvin aktiivista, tästä yhtenä osoituksena seuraan liittyi 11 uutta jäsentä vuoden aikana. Seuran helmikuussa pidetyssä vuosikokousessa seuran hallitukseen valittiin samat henkilöt kuin edellisellekin kaudelle, eli puheenjohtajaksi Ville Nivalainen, sihteeriksi Markku Kuittinen, rahastonhoitajaksi Ismo Vartiainen ja neljänneksi hallituksen jäseneksi Jukka-Pekka Susi.

Kasvaneen frisbeegolf-harrastuksen takia vuosikouksessa päätettiin myös muuttaa seuran nimi kuvaamaan paremmin seuran toimintaa kaikkien liitokiekkolajien harrastusseurana. (Toinen syy nimenvaihtoon oli se, että Tampereelta löytyy UFO-niminen seura, siis sama nimi kuin seuramme käytössä ollut lyhenne.) Ensin jäseniltä pyydettiin nimiehdotuksia seuran foorumilla. Saaduista nimiehdotuksista seuran hallitus valitsi kolme nimiehdotusta forumilla järjestettyyn äänestykseen. Äänestystulos oli lopulta selvä: 55% äänisosuudella seuran uudeksi nimeksi päätettiin valita Joen Liitokiekko ry. Asiaan liittyvät hakemus muine sääntöihin tehtyine pienine tarkennuksineen jätettiin toukokuussa patentti- ja rekisterihallitukseen. Tässä vaiheessa tilintarkastajia ei vielä huomattu vaihtaa toiminnantarkastajiksi, mutta onneksi PRH:n toiminta oli sen verran hidasta, että asia ehdittiin korjata marraskuussa PRH:een lähetetyllä sähköpostilla. Joulukuussa tuli sitten PRH:sta postia, jossa seuran sääntöihin ehdotettiin vielä pieniä muutoksia, asian lopullinen käsittely siirtyi lopulta vuoden 2012 puolelle, mutta todettakoon tässä yhteydessä nyt kuitenkin, että seuran uusi nimi on nyt virallisesti Joen Liitokiekko ry, josta voidaan käyttää epävirallista lyhennettä JLK.

Seuran talouden hoitajan ilmoitettua lähdöstään ulkomaille töihin pääti seuran hallitus joulukuussa järjestämässään kokouksessa kutsua seuran taloudenhoitajaksi Ismo Louhelaisen. Samalla päätettiin antaa seuran tilinkäyttöoikeudet uuden taloudenhoitajan lisäksi sihteerille, eli Markku Kuittiselle.

Ultimate

Talvikaudella 2010-2011 ultimatea pelattiin Areenalla kerran viikossa sunnuntai-iltaisin lepakkovuorolla, eli klo 20.30-22.00. Vuoroilla riitti kuitenkin tarpeeksi innokkaita kävijöitä, jotta vuoromaksut saatiin hyvin katettua ja seuran kassaan kertyi jopa jonkin verran ylimääräistä. Valitettavasti Areenan vuorot loppuvat maalis-huhtikuun vaihteessa, eli ihan liian aikaisin, jotta pelejä voisi jatkaa keskeytymättä ulkona.

Ulkopelit aloitettiin kuitenkin heti kelien salliessa toukokuussa. Kesällä pelejä järjestettiin aina etukäteen sopien joko Louhelan kentällä tai Kimmelin takana. Syksyllä pelit siirettiin Kirkkopuiston hiekkakentällä, koska Louhelan kenttästä tehtiin väliaikainen parkkipaikka. Pelejä jatkettiin myöhälle lokakuuhun ja viimeisijä vuoroja pelattiin jo osittain keinovaloissa! Muutamalla kurjimman sään vuorolla oli niin vähän pelaajia, että jouduttiin pelaamaan tuplakiekkoa, joka sekin on kyllä vauhdikas ja hyvä peli neljälle.

Tekonurmivuorot saatiin lopulta Areenaan myös talvelle 2011-2012. Aluksi seuralle ei myönnetty sisävuoroja ja kuvittelimme jäävämme ilman pelejä talven aikana. Tarkkasilmäisimmät jäsenet kuitenkin huomasivat Areenan varauskalenterissa olevan aukkoja vaikka vuorot olivat pian alkamassa, joten otimmekin yhteyttä Areenan henkilökuntaan ja kyselimme mikäli olisi hyvinkin mahdollista että vuoroja olisi vielä vapaana. Ilmeisesti pari peruutusta oli tullut muilta seuroilta, joten Joen Liitokiekko sai jälleen oman tutun, entistä myöhäisemmän lepakkovuoronsa maanantai-iltaisin klo 21.30-23.00. Kellonajasta huolimatta, vuoden 2011 alkutalven vuoroilla kävi vähintäänkin riittävä määrä pelaajia jotta kenttävuokrat saatiin katettua suunnitelluin maksuin. 

Kiekkogolf

Innokkaimat golffarit testasivat kiekkogolfin pelaamista jo tammikuussa. Kiekkojen katoaminen lumikinoksiin estettiin teippaamalla niihin kiinni lahjapakettinarua sopivan mittainen pätkä. Tämän virityksen todettiin lyhentävän hieman kiekkojen lentomatkaa ja lisäävän fadea, mutta olevan muuten toimiva, joten kesälajista tulikin ympärivuotisesti harrastettava laji.

Lumien sulettua kiekkogolfkausi pääsi todella käyntiin jo huhtikuussa ja innokkaita harrastajia riitti niin Kirkkopuiston kuin Karsikon radoille välillä ihan ruuhkaksikin asti. Radoilla törmäsi kohtuullisen usein myös ulkopaikkakuntalaisiin pelaajiin, jotka olivat tulleet testaamaan paikallisia ratoja. Seuran porukkat tekivät myös pelireissuja lähiseutujen radoille Hammaslahteen, Kolille ja uutena paikkana Polvijärven lomakeskus Huhmariin, jonne seuralaiset suunnittelivat väylät kuusikoriselle radalle. Lauhasta syksystä johtuen pelaajia riitti radoilla aina pitkälle lokakuuhun saakka.

Seuran järjestämät viikkokisat, jotka järjestettiin aina etukäteen sopien joko Kirkkopuiston tai Karsikon radoilla, keräsivät myös jatkuvasti hyvän osanoton. Kisakausi oli tänä vuonna poikkeuksellisen pitkä: ensimmäiset kisat järjestettiin jo huhtikuussa, 26.4. ja  viimeiset kisat joulukuussa, 17.12.! Kiitos Ismo Louhelaisen aktiivisuuden, lokakuun alussa saatiin järjestettyä Joen avoimet frisbeegolf-kisat, joissa heitettiin kaksi kierrosta sekä Kirkkopuiston että Karsikon radoilla. Kisoihin saatiin lahjoituksina ykkös- ja kakkospalkinnot PowerGripiltä ja vielä CTP-kisaan palkinto Fresbeepointilta. Kyydityksen kenttien välillä sponsoroi paikallinen linja-autoyhtiö, Savo-Karjalan Linja. CTP-kisan voitti Jyrki Hämäläinen ja varsinaisen kisan kärkikolmikon muodostivat Jukka-Pekka Susi (JLK), Jyrki Hämäläinen (JLK) ja Harri Piirainen (Kuopio). Mainittakoon, että kilpailuun osallistui 13 kilpailijaa Joensuusta ja 2 Kuopiosta. Kisamaksuista kertyikin mukava lisäsumma seuralle, jota palkintoihinkaan ei tarvinnut käyttää sponsoripalkintojen vuoksi.

Seuralle hankittiin vuoden 2011 aikana myös 6 frisbeegolfsettiä vuokrakäyttöä varten. Jokainen setti sisälsi putterin sekä driverin, joten sellainen riitti aloittaville pelaajille ensimmäisen kosketuksen ottamiseen kiekkogolfissa. Jo muutamilla vuokrauksilla kiekkojen hankintahintoja saatiin katettua, ja sama pienimuotoinen kiekonvuokraus- ja ohjaustoiminta tulisi jatkumaan myös seuraavan vuoden aikana.

Syksyllä saatiin kaupungin liikuntatoimen kanssa käydyissä keskusteluissa sovittua, että Joensuuhun olisi mahdollista saada vielä uusi rata. Kaupungin vaatimuksesta uusi rata on perustettava jonkun koulun läheisyyteen. Seuran jäsenten suorittamien tiedustelu- ja suunnitteluretkien jälkeen uudeksi ratapaikaksi valikoitui Utran koulun lähiympäristö. Tämän jälkeen pidettiin parikin väylien suunnittelukatselmusta ja vähitellen suunnitelmat hiotuivat niin, että asiasta voitiin pitää katselmus kaupungin puutarhurin kanssa. Seura ehdotti kaupungille 18 väyläisen radan perustamista, koska maasto tarjosi tähän hyvän mahdollisuuden, mutta lopulta kaupunki myöntyi vain 9-väyläisen radan perustamiseen tässä vaiheessa. Tämän selvittyä väyliltä kaadettavat puut käytiin jo merkkaamassa, mutta puiden kaato ja väylien perustaminen jäi kuitenkin vielä syksyltä toteuttamatta. Toivottavasti uusi rata saadaan kuitenkin käyttöön keväällä 2012 heti lumien sulettua.