Joen Liitokiekon vuosikertomus 2012Yleistä

Seuran jäsenmäärä kasvoi 2012 aikana peräti 22 uudella jäsenellä. Suurimpana selittävänä syynä seuran jäsenmäärän kasvuun on frisbeegolfin suosion lisääntyminen. Seuran helmi- kuussa pidetyssä vuosikokouksessa seuran hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi Ville Nivalainen, sihteeriksi Ismo Louhelainen, taloudenhoitajaksi Markku Kuittinen ja varapuheenjohtajaksi Jyrki Hämäläinen.

Tammikuussa saatiin vihdoin onnellisesti päätökseen keväällä 2011 käynnistetty prosessi seuran nimen muuttamiseksi ja patentti- ja rekisterihallituksen hyväksynnällä uusi seuran nimi on nyt virallisesti Joen Liitokiekko ry, josta voidaan käyttää epävirallista lyhennettä JLK. Tällä nimellä seura sai jo vuoden 2012 aikana mukavasti tunnettavuutta ja seuran jäsenistä vanhaa nimeä tuskin kukaan enää muistelee.

Erilaisten yrityksille tehtävien laskutusten (kiekon vuokrat, opastetut lajiin tutustumiset) helpottamiseksi seuralle hankittiin myös y-tunnus keväällä 2012. Tästä hyvästä verottaja muisti seuraamme yhdistysten ja säätiöiden veroilmoituslomakkeella joulukuussa. Toivotta- vasti tämä jää verottajan ainutkertaiseksi kiinnostuksen osoitukseksi seuramme toimintaa koh- taan, sillä tulot ovat sen verran pieniä ettei niistä tarvitse veroa maksaa!

Ultimate

Talvikaudella 2011-2012 ultimatea pelattiin Areenalla kerran viikossa maanantai-iltaisin lepak- kovuorolla, eli klo 21.30-23.00. Vuoroilla riitti kuitenkin tarpeeksi innokkaita kävijöitä, jotta vuo- romaksut saatiin hyvin katettua ja seuran kassaan kertyi jopa jonkin verran ylimääräistä. Valitettavasti Areenan vuorot loppuvat maalis-huhtikuun vaihteessa, eli ihan liian aikaisin, jotta pelejä voisi jatkaa keskeytymättä ulkona.

Ulkopelit aloitettiin kuitenkin heti kelien salliessa toukokuussa. Kesäpelien pelipaikaksi vakiintui Kirkkopuiston hiekkakenttä, koska se oli varmimmin vapaana. Pelejä jatkettiin myöhälle lokakuuhun viimeisen ulkovuoron ollessa maanantaina 22.10! Parilla ulkopelikerralla sää oli niin huono, että paikalle uskaltautui vain muutama pelaaja, jolloin pelattiin sitten vauhdikasta tuplakiekkoa. Toisaalta parhaillaan pelaajia oli niin paljon että kahden rinnakkaisen kentän käyttöönottoakin heiteltiin ilmoille.

Tekonurmivuorot saatiin lopulta Areenaan myös talvelle 2012-2013. Jälleen kerran talvivuoron hankkiminen vaati seuran puheenjohtajan aktiivisuutta, eli hakemuksen lisäksi muutamaa puhelua päättäville tahoille ennen kuin lepakkovuoro keskiviikolle klo 21.30-23.00 irtosi. Myöhäisestä ajankohdasta huolimatta alkutalven vuoroille riitti mukavasti porukkaa ja vuoroilla saatiin hyvät pelit aikaiseksi. Vuoromaksukin pidettiin edullisena, vain 3 € seuran jäseniltä per pelikerta.

Frisbeegolf

Aktiivisimmat frisbeegolffarit harrastivat lajia myös talvella ja jopa viikkokisat järjestettiin lähes joka sunnuntai koko talvikauden ajan. Lumien sulettua frisbeegolfkausi pääsi todella käyntiin jo huhtikuussa ja innokkaita entisiä ja ja yhä enenevissä määrin myös uusia harrastajia riitti erityisesti  Kirkkopuiston, mutta myös Karsikon ja Utran radoille välillä ihan ruuhkaksi asti. Radoilla törmäsi kohtuullisen usein ulkopaikkakuntalaisiin pelaajiin, jotka olivat tulleet testaamaan paikallisia ratoja. Seuran porukat tekivät myös pelireissuja lähiseutujen radoille sekä vähän edemmäksikin, kuten Ilomantsiin, Kuopioon ja Nurmekseen, muutamia paikkoja mainitaksemme. Lauhasta syksystä johtuen pelaajia riitti radoilla aina pitkälle loka- kuuhun saakka.

Seuran järjestämät viikkokisat, jotka järjestettiin aina vuorotellen Kirkkopuiston, Karsikon ja Utran  radoilla, keräsivät jatkuvasti hyvän osanoton. Viikkokisakausi oli nyt ensimmäistä, vaan ei luultavasti viimeistä, kertaa koko vuoden mittainen. Kiitos Ismo Louhelaisen aktiivisuuden turnausjohtajana, saatiin järjestettyä Joen avoimet frisbeegolf-kisat 29.7.2012, joissa heitettiin kaikilla kaupungin radoilla. Kisoihin saatiin lahjoituksina palkintoja InnovaStoresta ja PowerGripista. Kyydityksen kenttien välillä sponsoroi paikallinen linja-autoyhtiö, Savo-Karjalan Linja Oy. Kisan kärkikolmikon muodostivat Jesse Kempas, Teemu Moilanen ja Miika Voutilainen. Mainittakoon, että kilpailuun osallistui yhteensä 29 kilpailijaa Joensuusta ja muista kaupungeista. Kisamaksuista kertyikin seuralle mukava lisäsumma, sillä niitä ei tarvin- nut käyttää palkintoihin  sponsoripalkintojen vuoksi.

Parikilpailut järjestettiin Utran kentällä 12.8.2012, jossa etukäteen sovitut kaksihenkiset joukkueet kisailivat paremmuudestaan best-shot pelinä. Kisaan osallistui 9 paria, joista parhaiten pärjäsivät Jesse K & Jyrki H, Ville N & Olli T sekä Ismo L & Miika V. Palkinnoista kilpailuun vastasi InnovaStore sekä PowerGrip.

Vielä kolmaskin kilpailu mahtui kesän loppuun, ja 30.9.2012 ratkottiin mestaruuksia yhden kiekon kilpailussa. Jokainen sai siis valita omista hyllyistään sopivimman rieskan ja kokeilla mikäli oma valinta ja tuntuma kiekkoon oli parempi kuin muilla. Kisan vei nimiinsä Esa J. ja parin heiton päässä maaliin pääsivät melkein rinta rinnan Jesse K. ja Joonas H. Kisapalkinnot tulivat tähän puhtaasti kisatuotoista.

Myös muilla radoilla seuramme jäseniä nähtiin kauden 2012 aikana:

  • 27.4.2012 Talin kenttän kävivät tutustumassa parikilpailun merkeissä Ismo L. ja Joonas V. sekä Tero T. ja Jyrki H. Molemmat parit sijoittuivat samalla tuloksella sijalle 52, kilpailussa oli mukana 58 paria.
  • 6.5.2012 Imatralla karhumäen DiscGolfParkissa järjestettiin Innova-kiertue mihin osallistuivat Jesse K. ja Ismo L. (10.), Ismo H. ja Olli T. (12.) sekä Vesa K. ja Pasi V. (17.)
  • 19.7. 2012 Juankosken avajaiskilpailussa mukana olivat Miika V. (5.), Jesse K. (9.), Jyrki H. (10.) sekä Ismo L. (11.) Osallistujia oli 19.
  • 18.-19.8.2012 Ismo L. osallistui Laajis Openiin, joka pelattiin Laajavuoren ja Peurungan radoilla. (32. ja 36.)
  • 21.10. 2012 Juankosken parikisoissa olivat Miika V. ja Pasi V. jaetulla 2. sijalla sekä Ismo L. ja Jyrki H. 7. sijalla.
  • 29.12.2012 Juankosken kinkkujumppaan osallistuivat Miika V. (1.), Pasi V. (6.), Janne J. (18.), Antti Y. (21.), Tero T. (22.) ja Ismo L. (23.), eli ensimmäinen voitto seuran jäsenelle ulkopaikkakunnan kilpailusta tuli vielä vuodelle 2012!

Yhteenvetona kilpailutoiminnasta voitaneen todeta että osa jäsenistämme on aktivoitunut oikein mukavasti ja kiertäneet ahkerasti kilpailuja myös muualla kuin Joensuussa. Toivokaamme että tämä trendi saa jatkoa myös tulevalla kaudella yhä enenevissä määrin!

Seuran kiekkoja vuokrattiin vuoden aikana ahkerasti ja myös lajiin tutustumistapahtumia järjestettiin lukuisia eri yritysten ja työyhteisöjen porukoille. Vuokraukset ja tutustuttamiset kartuttivat myös seuran kassaa hyvin, ja ne samalla toivat uusia lajiharrastajia Joensuuhun.

Toukokuussa katsastettiin yhdessä kaupungin väen kanssa Utran uuden radan väylät lopulliseen kuntoon ja merkattiin kaadettavat puut. Parin viikon hermostuneen odottelun jälkeen yksi kaupungin metsuri (frisbeegolfharrastaja hänkin) kävi kaatamassa puut. Seuraa- vaksi seuran talkoo porukka pääsikin sitten kaatamaan risut ja kasaamaan oksat pois väyliltä. Muutamaa päivää myöhemmin talkoiltiin sitten väyläopastetolpat ja korit paikoillee ja, a vóila, uusi rata oli valmis! Siitä tulikin Joensuun haastavin rata ja seuran uudeksi nimeksi ehdotel- tiinkin jo leikkisästi Joen puunhakkaajia…

Frisbeegolfarien määrä on kasvanut rajusti viimeisen vuoden aikana. Varsinkin Kirkkopuistossa väylät ovat olleet kovalla käytöllä, ja kirkon omistamilla maa-alueilla kasvavat vanhat männyt ovat ottaneet jo osumia kiekoista melkoisen paljon. Puiden hyvinvoinnista huolestuneet kaupunkilaiset ottivatkin yhteyttä kaupungin liikuntatoimeen, joka halusi välittömästi muokata rataa sellaiseksi, ettei puut kärsisi frisbeegolfista. Liikuntatoimi pyysi seuraa etsimään korvaavat väylät väylille 7-9 sekä muuttamaan väylän 6 korin paikkaa. Muutaman suunnittelukerran jälkeen seuran jäsenet päätyivät ehdottamaan uusia väyliä vanhan nelosväylän korin takamaastoon. Tälle suunnitelmalle saatiin kaupungin hyväksyntä ja uudet väylät raivattiin, sekä korit siirrettiin paikoilleen talkoilla kauden lopussa.

Muutakin suunnittelua mahtui kesälle, josta esimerkkinä mainittakoon Liperin tuleva rata. Liperin koulukeskuksen ympäristöön halutaan uusi, mahdollisesti 9-väyläinen rata, jota on sponsoroimassa paikallinen Lions Club. Seuran jäseniä kävikin katsomassa mahdollisia väyläpaikkoja tulevaa kohderyhmää ja aluetta silmällä pitäen. Kovin paljon erilaisia mahdollisuuksia maasto ei tarjonnut, mutta 9 väylää saatiin soviteltua välillä avoimempaan ja välillä ahtaampaan maastoon. Hanke jatkunee vuoden 2013 kevään aikana. Keskustelua oli myös Outokummun kaivosalueelle tulevasta kentästä, mutta tähän liittyen vielä emme päässeet alkua pidemmälle. Edelleen, vuodenvaihteessa 2012-2013 tiedusteluja seuran suuntaan tuli myös Niittylahden opiston radan rakentamisesta, josta enemmän keskusteltaneen tulevan kauden aikana.