Seuran jäsenmäärä kasvoi vuoden 2017 aikana kymmenellä uudella jäsenellä ja seuran jäsenmäärä vuoden lopussa oli 177 henkeä. Kasvu tasaantui edellisvuodesta ja jäsenmäärä pysyi suurinpiirtein samana edellisvuoden kanssa. Seuran helmikuussa pidetyssä vuosikokouksessa seuran hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi Ville Nivalainen, sihteeriksi Janne Heikkinen, taloudenhoitajaksi Juuso Nenonen ja varapuheenjohtajaksi Ismo Louhelainen.

Talvikaudella 2016-2017 ultimaten talvivuorot jätettiin suosiolla väliin peleistä kiinnostuneiden vähäisen määrän takia.

Ulkopelit aloitettiin kelien salliessa ja niitä pelattiin pääosin Louhelan hiekkakentällä. Pelejä jatkettiin myöhälle syksyyn niin pitkään kun pelaajia saatiin kentälle asti tulemaan. Jo muutaman vuoden ajan vaivannut harrastajamäärän vähäisyys oli läsnä myös vuonna 2017.

Sisävuorohakemuksia ei jätetty myöskään talvelle 2017-2018, sillä näytti ettei vuoroille saataisi järkevää määrää pelaajia viikoittain.

Frisbeegolf

Viikkokisat järjestettiin sunnuntaisin koko kevättalvikauden ajan Utran radalla. Keväällä Lykynlammen radalle saatiin asennettua jo lumikelin aikaan rakennetut heittoalustat ja rataa päästiin käyttämään täysipainoisesti. Lykynlammen rataa hyödynnettiin koko sulan kauden ajan. Kesäkaudella seuran järjestämät viikkokisat pyörivät vuoroviikoin Utrassa ja Lykynlammella, ja ne keräsivät jatkuvasti hyvän osanoton.

Vuoden 2017 aikana viikkokilpailussa pysyttiin viime vuoden ennätysmäärässä naispelaajien suhteen ja yhteensä kymmenen naista kisasi järjestetyissä viikokisoissa. Pelkästään kesäsarjassa pelasi 118 miestä avoimessa luokassa ja 22 pelaajaa ikäluokissa. Junioreissa määrä oli matala osan kisatessa avoimessa sarjassa, mutta juniorisarjoihin osallistui vuoden aikana yhteensä 8 nuorta. Nuorten määrään toivotaankin reilua kasvua. Seuran pelaajat tekivät suuren määrän kisamatkoja sekä muita käyntejä lähellä ja kaukana oleville radoille.

Seura järjesti suuren määrän frisbeegolfkilpailuita vuoden 2017 aikana. Oman seuran sisällä kisakoneeseen saatiin lukemaksi 86 kilpailua (v.2016 järjestettiin 77), eli 1.65 kilpailua viikkoa kohden. Kisakalenteri koostui 54 viikkokilpailusta, 5 Kontiorannan kuukausikilpailusta, 6 PDGA-liigakilpailusta, 5 led-kilpailusta, 4 parikisasta, 3 Frisbeegolfliiton alaisesta erilliskilpailusta, yhdestä AM-tourin osakilpailusta ja 8 muusta kisasta. Perinteisesti myös Outokummun seuraa autettiin järjestämään mestaruuskilpailut omien mestaruuskisojemme lisäksi. Osallistujamäärät kilpailuihin olivat suunnilleen edellisen vuoden tasolla: kevätkauden viikkokisoihin osallistui 88 (v.2016: 73) kisaajaa, kesäkaudella 154 (v.2016: 177) kilpailijaa ja syksyllä 100 (v.2016: 110) pelaajaa.

Kaikenkaikkiaan seuran järjestämissä kilpailuissa oli yhteensä 3176 starttia kilpailijoilta. Kisoista ja kisojen järjestelyistä saatiin perinteisesti erittäin positiivista palautetta kaikilta pelaajilta, josta suuri kiitos tästä kuuluu kisojen TD:ille sekä kaikille järjestelyihin osallistuneille seuran jäsenille.

SM-tason kilpailuissa mukana oli edellisvuosien tapaan paljon Joen Liitokiekon edustusta. Menestys oli historiallisen hyvä, sillä Oulussa pidetyistä Amatöörien SM-kilpailuista Tero Jaatinen nappasi seuran kautta aikojen ensimmäisen SM-mitalin. Terolle kisasta pronssia (MA1-sarja) ja hopeakin oli tarjolla, sillä hän hävisi sen vasta jatkoväylillä. Muut JLK-osallistujat olivat Jani Turunen (MA1, 51/80), Miika Sikiö (58/80), Julius Paakkinen (MJ18, 17/30) ja Samu Kesonen (MJ15, 15/22).

Avointen sarjojen SM-kisoissa Hyvinkäällä mukana oli tällä kertaa vain Mikko Makkonen (MP40). Mikko hallitsi metsäradan metkut ja taisteli koko kisan ajan mitaleista, mutta aivan ei suoritus riittänyt tällä kertaa palkintokorokkeelle. Viisi heittoa hopeasta ja seitsemäs sija on kuitenkin ylivoimaisesti paras JLK-heittäjän suoritus avoimen/ikäluokkien SM-kisoista.

Joukkuefrisbeegolfin SM-kisat kisattiin tänä vuonna Jyväskylän Keljonkankaan ja Laajavuoren radoilla. Avoimeen ja sekasarjaan saatiin mukaan joukkueet. Avoimen sarjan joukkue (Jesse Kempas, Tero Jaatinen, Toni Jaatinen ja Miika Voutilainen) taiste koko kisan ajan mitaleista, mutta viimeisen kierroksen myötä lopulliseksi sijoitukseksi jäi kuudes tila. Pronssimitaliin jäi matkaa vain kaksi heittoa. Sekajoukkue (Sammy Pylkki, Mika Laukkanen, Henna Rummukainen ja Julius Paakkinen) aloittivat hieman tahmeasti, mutta paransivat kisan edetessä suorituksiaan ja nousivat lopulta hienosti viidennelle sijalle.

Parifrisbeegolfin SM-kisoissa (Siilinjärvi/Kuopio) mukana oli avoimessa sarjassa kolme paria: Tero Jaatinen / Toni Jaatinen (sij. 18/36), Timo Voutilainen / Mikko Makkonen (26/36) ja Mikko Heikkilä / Sammy Pylkki (sij. 28/36).

Sekaparifrisbeegolfin SM-kisoissa Vihdissä seuraa olivat avoimessa sarjassa edustamassa Sammy Pylkki / Henna Rummukainen. Vaikeissa olosuhteissa pelatussa kisassa heidän sijoituksensa oli lopulta 22/25.

Opiskelijoiden SM-kisoissa Ylöjärvellä Sammy Pylkki oli ensimmäisen kierroksen jälkeen mukana kärkikamppailussa, mutta toinen kierros tiputti hänet lopulta sijalle 7. Mitaleille jäi lopulta matkaa seitsemän heittoa.

Seuramestaruuksista kisattiin 7.10. heittämällä kaksi kierrosta viritettyä Lykynlammen rataa. Yhteensä kilpailijoita oli 65 (69 pelaajaa vuonna 2016) viidessä eri luokassa. Seuramestaruudet tällä kertaa veivät nimiinsä avoimessa sarjassa Jesse Kempas, mastereissa Ville Nivalainen, grandmastereissa Olli Arola, naisissa Henna Rummukainen ja junioreissa Joonatan Paakkinen.

Jo perinteeksi muodostunut reikäpeliturnaus järjestettiin kesän aikana ja 44 osallistujan joukosta voittajaksi monien vaiheiden ja pitkien pudotuspelikierrosten kautta selviytyi Heikki Pippuri luovutusvoitolla Toni Jaatisesta. Kolmanneksi arvottiin muissakin arpajaisissa kauden aikana kunnostautunut Lasse Sissonen Julius Paakkisen huonompaa tuuria vastaan. Formaattia arvioidaan kaudelle 2018 uudelleen, sillä kierrosten läpivienti on osoittautunut haastavaksi pelata yhteisten aikojen löytymisen vuoksi.

Puttimestaruuskisat pelattiin talvikaudella ja tarkimpana JYLY-kilpailuformaatin puttaajana Joen Liitokiekon puttimestariksi selvitti itsensä Miika Voutilainen.

Yhdestä kauden 2017, ja koko Joen Liitokiekon historian komeimmista saavutuksista vastasi Miika Voutilainen pelatessaan Jyväskylän Keljonkankaalla Pro-tourin osakilpailussa itsensä jaetulle kolmannelle sijalle. Miika taisteli kakkossijasta Teemu Nissistä vastaan viimeisille väylille saakka, mutta tällä kertaa Teemu suoritti radan loppuun karvan verran Miikaa paremmin. Kolmostila Pro-tourilla on huikaiseva suoritus, jolla taakse jäi useita Suomen kärkinimiä!

Seuramme jäseniä nähtiin kauden 2017 lukuisissa muissa kisoissa. Osanottajien mainioita raportteja kisoista löytyy seuran nettisivujen Artikkelit -osiosta.

Yhteenvetotaulukko kaikista JLK:n järjestämistä kilpailuista vuonna 2017

Kilpailu Määrä [kpl] Kommentit
Viikkokisat 54 Kevät-, kesä- ja syksysarjat.
Kontiorannan kuukausikisat 5 Pelattiin Kontiorannan radalla.
LED-kisat 5 Kirkkopuisto, Karsikko, Niittylahti, Liperi, Utra
SFL-/PDGA-kisat 4 Lykynlammen avajaiskisa, Kontiorannan avajaiskisa, Pohjois-Karjalan avoimet ja Itäinen AM2 Tour Joensuu