Kolilla fribaa 26.5.2012

26.5.2012 klo. 0900 start ja GO! Kolille vei suuntani paremman puoliskoni ja koiruuden kanssa. Ohjelmassa pienimuotoinen vaellus 7-8km kolin maastossa ja sen jälkeen Kolin frisbeeradan testaus.

Lämpötila aamu: +16

Lämpötila päivä: + 21 – +23

taivas: pilvetön

Tuuli: sopiva

 

Vaelluksesta sen verran vain , jotta jos tykkää mahtavaista maisemista ja sopivan haastavista pikku lenkeistä, kannattaa suunnta kolin maastoon 🙂 Pikkureppu mukaan, vähän evästä ja eikun poluille. Maisemat upeat ja polut helppokulkuisia, vaikkakin välillä jostain syystä jyrkkääkin nousua 😀

 

Vaelluksen jälkeen siis menimme Kolin frisbee radalle.

Radan löytäminen oli yllättävän vaikea, koska minkäänlaisia opasteita ei näkynyt, mutta tiesin paikan suurinpiirtein ja pienen etsiskelyn jälkeen rata löytyi. Rata sijaitsee siis lomakolin laskettelurinteiden vasemmallapuolella, kun katsotaan ns. selkä pielisen järvelle päin, viimeisen rinteen vieressä.

Rata vaikutta edetessä ihan mukavalta, mutta väylien matkat olivat yllättävän lyhyitä. Korkeuserot muutamissa vähän liiankin rajuja, omasta mielestä ei siinä ollut ns ”heittämisen makua” kun yrität repäistä melkein pystysuoran rinteen päälle.   Mutta rata pelattiin läpi ja tulokseksi -1 🙂 Pari hienoa väylää radalla on, muun muassa 7 väylä, josta kiekko viskataan radan korkeimmasta kohdasta takaisin alas, melkein väylän alkupisteelle., pituutta väylällä 145m. Sai ainakin kiekolle ns. ilmaa alle 😀

Tapasimme radalla myös radan tekijän, joka kertoi, että muutamista kohtaa on väyläopasteet jouduttu siirtämään(ja vissiin heittopaikka)kun joku upporikastairutkiköyhä ukkeli oli ostanut tontin, ja pämmäyttäny siihen semmosen ihan pienen pienen huvilan 😀 vertauksena huvilan sijaintiin:Jos ukon huvilanterassilta laittaa vaikka ”blissu bossin” menemään oikeissa olosuhteissa, voi kiekkoa hyvällä tuurilla etsiä jostain pielisen rannoilta 😀 vaikka järveä ei näykkään lähipiirissä. Noh kaiken kaikkiaan ”ihan kiva” rata, vaikkakin radan jälkeen oli fiilis, että ei tätä nyt joka päivä jaksa viskoa ja pelkästään tuon radan takia ei kannata päätäkauten yksin ajella kolille. Toki jos sattuu vaikka juhannuksen vietossa olemaan porukalla jollain vuokramökillä, kannattaa rataa käydä heittämässä 🙂 Ja pieni miinus, mihin ei voi itse vaikuttaa on MUURAHAISET! huh jos jossain on muurahaista niin tuolla 😀 ei paljon kannata paikallaan junnailla, muuten on jalat mustana noista pienistä kipittelijöistä.