Seuratalkoot Ilosaarirockissa

talkoot2015

Joensuussa joka kesä järjestettävä ilontuoja ja musiikkifestivaali Ilosaarirock työllistää vuosittain melkoisen määrän vapaaehtoisia nuoria ja vähemmän nuoria sekä urheiluseuroja ja vähemmän urheilullisia seuroja. Vapaaehtoiset saavat perinteisesti pääsyn Ilosaarirockiin, ja seurojen nimissä puuhailevat puurtajat tuovat lisäksi katetta seurojen tileille.

Jo neljänä peräkkäisenä vuonna olemme keränneet urheilulliseksi väitetyn purkuporukan laittamaan rokin pakettiin Karelian Kiipeilijöiden ja Joen Liitokiekon riveistä. Tänä vuonna talkoohenkeä löytyi edellisvuosiakin enemmän, ja kaikkiaan löysimme jopa 29 innokasta purkajaa vetämään täyden työpäivän mittaisen treenin laulurinteelle. Kuulostaa rahantulolta ja hauskanpidolta!

talkoot2015_02 talkoot2015_03

Maanantai:

Aamun valjetessa festivaalikansan sotkemalle tantereelle saapui koko lauma hyvässä tikissä olevia rokanneita kiipeilijöitä, frisbeegolfareita ja ultimaten pelaajia. Käskynjaon jälkeen porukat siirtyivät kantelemaan aitoja, purkamaan telttoja, purkamaan lavoja jne. Oma komennukseni suuntautui Tähtiteltalle lavanpurkuun suojaan sateelta ja paisteelta. Aika kului kuin iltamissa nostellessa lavapaloja ja rautoja kannellessa, ja tällä kertaa firman tarjoama ohjeistus oli erittäin hyvää. Kiitos siitä Bright Groupin jätkät! Välillä käytiin kahvittelemassa ja syöpöttelemässä, mutta muuten päivä meni lavahommissa, ja kamat saatiinkin rekkoihin säädyllisessä ajassa. Osa sakkia jäi vielä laittamaan Metellin lavaa pakettiin, että lavatoimittajat saivat jatkaa matkaansa seuraavia festivaaleja kohti. Hyvä päivä; illasta sauna oli ihan kurssissaan. Muuta sakkia en valitettavasti ehtinyt nähdä kuin vilauksilta, mutta ilmeisesti kaikki meni pieniä ruhjeita lukuun ottamatta hyvin, kun minulle ei ole valituksia kuulunut.

Tiistai:

Kaikki paikalla ja hommiin. Telttaa kasaan, muovia pois, aitaa autoon jne. Ihan kuin maanantai. Vähän enemmän odottelua.

Näyttää ja tuntuu siltä, että selviydyimme rutistuksesta oikein mukavasti. Osa väestä harmitteli tyhjän panttina olemista ja odottelua, mutta se on tuon kokoluokan tapahtumassa valitettava seuraus, koska kaiken arvioiminen on koko lailla mahdotonta, ja amatöörejä ei voi päästää liikaa keskenään touhuamaan.

Seuroille tulee talkoista varsin mukava potti rahaa, ja näillä voidaan kehittää seuratoimintaa edelleen. Aiemmin talkootuloja on käytetty ainakin raivaussahaan ja nimikköväylään, niin eiköhän noille joku kohde löytyne.

Tuhannet kiitokset kaikille teille seurojen ja poppareiden puolesta: Joona, Sanni, Anni, Juha, Ansa, Maarit, Ana, Leena, Aino, Anni, Veera, Elisa, Minna, Ville, Sari, Eeli, Pekka, Tina, Jenni, Vilja, Annika, Ville, Aki, Miska, Janne, Sammy, Lasse ja Tuomo! Ensi kesänä sitten taas vielä isommalla porukalla?

Teksti: Risto Leinonen