Kesonen ja Rautiainen avointen luokkien uudet mestarit – seuranmestaruuskisoissa 80 pelaajaa

Kesonen ja Rautiainen avointen luokkien uudet mestarit – seuranmestaruuskisoissa 80 pelaajaa
Huosiolammen #17-väylällä on hienot maisemat ja griini tarjoaa sopivasti haastetta.

Joen Liitokiekon frisbeegolfin seuranmestaruuksista pelattiin lauantaina 1.10.2022 kymmenettä kertaa. Heittosää oli lopulta kierrosten aikana hyvä, sillä sadekuurot suurimmaksi osaksi väistivät radat – ainoastaan A-lohkon 1. kierroksella Liperissä satoi lopussa hetken aikaa. Tänä vuonna kilpailuratoina toimivat Liperin ja Polvijärven Huosiolammen frisbeegolfradat ja kahdessa lohkossa pelattuun kilpailuun osallistui yhteensä 80 pelaajaa kahdeksassa eri kilpailuluokassa.

Huosiolammen #3-väylän korotettu kori ja takana näkyy lampi, jonka ympäri rata kiertää.

Avoimessa luokassa nähtiin odotetusti erittäin tasainen kamppailu voitosta ja lopulta mestariksi pelasi varmalla ja tasaisella esityksellä Samu Kesonen – voittotulos oli lopulta yhteensä 95 (-18) heittoa – tähän mahtui päivän aikana 19 birdietä ja vain yksi bogi. Seuranmestaruus oli Samulle uran toinen edellisen voiton ollessa vuodelta 2018. Toiseksi heitti hurjan loppukirin Huosiolammella – seitsemän birdietä seitsemällä viimeisellä väylällä – esittänyt Tero Jaatinen (96, -17) ja kärkikolmikon täydensi Ville Vikström (98, -15). Ja osuvasti nyt myös koko edellä mainittu kolmikko jakaa Huosiolampi DG:n virallista rataennätystä tuloksella 48 (-8). Holareita kisoissa ei heitetty, mutta yksi – ilmeisesti myös radan ensimmäinen – eagle kylläkin, sillä Joonas Lintunen suoritti Huosiolammen #5-väylän (152 m) kahdella heitolla – hienoa!

MPO (vasemmalta oikealle): 3. Ville Vikström 1. Samu Kesonen 2. Tero Jaatinen
MPO-luokan mestari Samu Kesonen valmistautumassa avausheittoon Liperin #16-väylällä.

Naisten avoimessa luokassa mestariksi heitti ylivoimaisesti – molemmat kierrostulokset (Liperi +2 ja Huosiolampi +5) uusia naisten rataennätyksiä – Riikka Rautiainen (120, +7) ja myös Riikalle mestaruus oli toinen (edellinen 2019). Toiseksi heitti Elisa Hyttinen (150, +25) ja kolmanneksi Veera Pulkkinen (162, +32).

FPO (vasemmalta oikealle): 3. Veera Pulkkinen 1. Riikka Rautiainen 2. Elisa Hyttinen

MP40-luokassa mestaruuden vei Teemu Pietarinen (98, -15) ja FP40-luokassa voittajaksi heitti Asta Iljo (136, +23). MP50-luokassa voittoon heitti Pasi Piironen (109, -4), MP60-luokassa Unto Toivanen (111, -2), amatöörien MA3-luokassa jatkoväylän jälkeen Reko Kalajoki (106, -7) ja junioreiden MJ15-luokassa Rasmus Mikkonen (107, -6). Ja mainittakoon myös, että toisella kierroksella Liperissä Teemu myös sivusi omissa nimissään jo aiemmin ollutta rataennätystä tuloksella 46 (-11) heittoa.

MP40 (vasemmalta oikealle): 1. Teemu Pietarinen 3. Ville Nivalainen (uupuu kuvasta: 2. Niko Lehtonen)
FP40: 1. Asta Iljo
MP50 (vasemmalta oikealle): 2. Juhani Rautiainen 1. Pasi Piironen 3. Jari Blomberg
MP60 (vasemmalta oikealle): 2. Terho Vattulainen 1. Unto Toivanen 3. Kari Kontkanen
MA3 (vasemmalta oikealle): 2. Joose Myllys 1. Reko Kalajoki 3. Anssi Korhonen
MJ15 (vasemmalta oikealle): 3. Hugo Räty 1. Rasmus Mikkonen 2. Elias Varis

Suuret onnittelut kilpailussa pärjänneille ja kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille pelaajille sekä yhteistyökumppaneillemme! Erityiskiitokset ratojen ylläpidosta ja kilpailun järjestämismahdollisuudesta seuraaville tahoille: Huosiolampi DG – Sami ja Elias Varis & Liperin kunta sekä kaikki Liperin rataa tänä vuonna peli- ja kisakuntoon talkoilleet JLK:n harrastajat – hattu päästä!

Tulokset

Linkkejä


Yhteistyössä…